Zoeken...
Ikast Etiket - Labelyourself
login&t=1716662194 
0

Recyclingprogramma

Bij Ikast Etiket dragen we graag ons steentje bij om het gebruik van grondstoffen te verminderen en te werken aan duurzaamheid. We bieden onze klanten al milieuvriendelijke producten aan. Maar we willen graag met u een stapje verder gaan en uw gebruikte of overtollige polsbandjes recyclen of op de juiste manier afvoeren. 

Het verminderen van het gebruik van hulpbronnen bij Label Yourself:

Textiele armbanden kunnen gerecycled worden door de textiel te transformeren. Bij Ikast Etiket sturen we gebruikte festivalarmbandjes naar het Deense bedrijf Newretex. Daar worden de textielen gesorteerd op kleur en kwaliteit. Door ze op kleur te sorteren, vergroot Newretex de mogelijkheden voor maximale recycling. In het proces verwijdert Newretex "harde onderdelen", zoals sluitingen. De textielen die niet kunnen worden gebruikt voor nieuwe kleding worden gedegradeerd en gebruikt in papier, isolatie, platen en andere materialen.

Hoe u de gebruikte armbanden zelf correct kunt afvoeren:


Als u de gebruikte armbanden zelf wilt afvoeren en extra transport wilt vermijden, volg dan de eenvoudige stappen hieronder:

  • Verzamel de armbanden bij de uitgang wanneer klanten het evenement verlaten. Zorg ervoor dat u een schaar bij de hand heeft zodat u de armbanden gemakkelijk van de polsen kunt verwijderen.

  • Scheid sluitingen en armbanden onmiddellijk zodat plastic/metaal van de textielen kan worden gescheiden.

  • Zorg ervoor dat zowel de armbanden als de sluitingen op de juiste manier worden afgeleverd voor recycling bij het recyclingcentrum.

Het verminderen van het verbruik van hulpbronnen bij Label Yourself:

  • Papieren polsbandjes met drukfouten worden niet zomaar weggegooid. Ze worden verkocht aan andere klanten die een willekeurig polsbandje nodig hebben en dus zonder problemen een polsbandje kunnen gebruiken waarop een willekeurige afdruk staat. 
  • Wanneer we naamlabels maken, zorgen we ervoor dat overtollig materiaal wordt ingezameld om gerecycled te worden.
  • Ons assortiment beschikt over een ruime keuze uit milieuvriendelijke producten, zoals bamboetextiel, kurkproducten, PET-polsbandjes en PET-sleutelkoorden (gemaakt van gerecycled plastic). 
  • We bieden onze klanten de mogelijkheid om hun bestellingen per schip te verzenden, in plaats van per vliegtuig. Deze optie is goedkoper, maar het betekent wel, dat u uw bestelling iets eerder zult moeten plaatsen.

 

Wilt u er zeker van zijn dat uw polsbandjes op de juiste manier worden gerecycled? Stuur ons dan een e-mail via info@ikastetiket.nl of praat met ons verkoopteam wanneer u uw polsbandjes bestelt.

 

Trustpilot
TrustScore 4.6 | 226 reviews