Zoeken...
Ikast Etiket - Labelyourself
login 
0

Instrijklabels met uw eigen tekst

 • Snel afgehandeld
 • Beste op de markt
 • Geschikt voor ALLE soorten kleding
Levertermijn: 3 - 7 werkdagen
Leverprijs: € 4. Gratis verzending vanaf € 18

Kleding personaliseren zonder naaiwerk om ze nooit meer te verliezen!

Zoekt u een gemakkelijke, goedkope en duurzame oplossing? Kies dan voor onze instrijklabels, want die zijn snel en eenvoudig in te strijken.

Instrijklabels met naam maken het voor kinderen, ouders, personeel op school of in de kinderopvang makkelijker en zichtbaarder, aan wie de rondslingerende kleren toebehoren.

Wanneer u instrijklabels met een figuurtje laat maken, dan kan zelfs een kleuter meezoeken naar het kledingstuk.

Het is een flexibele manier om al uw kleding te personaliseren.

We verkopen ook strijkapplicaties
SJABLOON DESIGN
JOUW EIGEN AFMETINGEN
ADVANCED
Uw tekst schrijven:
Type kiezen:
Formaat max. 100x100mm:
x mm

Type:

Aantal kiezen:

Aantal kiezen:

Formaat: 30 x 10 mm
Tekstkleur kiezen:
Prijs (incl. BTW) € Prijs (incl. BTW) €

Instrijklabels voor gebruik in instellingen en bedrijven


Instrijklabels zijn zeer nuttig in plaatsen waar kleding wordt gewassen en gemengd. Bijvoorbeeld in instellingen en bedrijven. Vele tehuizen voor volwassenen maken met reden vaak gebruik van de instrijklabels. De instrijklabels voor kleding en beddengoed maken het eenvoudig om de diverse artikelen te sorteren en zorgen ervoor dat ze naar de juiste plaatsen gaan. In bedrijven die vereisten hebben voor een bepaald type werkkleding, is het ook leuk om uw "eigen" kleding te hebben. Met een instrijklabel dat is bevestigd op de kleding, kunt u eenvoudig uw eigen werkkleding herkennen zelfs wanneer collega's dezelfde outfit dragen.

U kunt zelf beslissen welke tekst u wilt op uw instrijklabel. Als het logischer is om er een kamernummer, ID-nummer of naam op te zetten, dan is dat zo gedaan.

Hoe weet u of uw instrijklabel goed is bevestigd?


Om de beste ervaring te krijgen met uw instrijklabels, is het ZEER belangrijk dat ze correct worden gestreken op de kleding. Als de instrijklabels er niet worden opgestreken met voldoende hitte of als ze niet lang genoeg worden gestreken, dan kunnen ze er opnieuw afvallen. Let er tijdens het strijken op hoeveel hitte de kleding kan verdragen zonder beschadigd te geraken. Het is de bedoeling het instrijklabel zoveel mogelijk op te warmen zonder de kleding te beschadigen. Bij voorkeur zou u moeten kunnen zien dat het instrijklabel lichtjes versmolten is in de kleding en dat u de textuur van de kleding voelt doorheen het instrijklabel. U moet natuurlijk altijd voorzichtig zijn dat u het strijkijzer er niet te lang op laat staan. Als het label niet heet genoeg is, strijk het dan gewoon opnieuw.

Wanneer u het label op de kleding strijkt, moet u altijd een stuk bakpapier tussen het instrijklabel en het strijkijzer leggen.

Ontwerp instrijklabels met uw eigen afbeelding


U kunt indien u dit wenst zeer eenvoudig een foto van uw kind toevoegen op het instrijklabel. Gebruik een heldere foto voor het beste resultaat. U moet de foto zo dicht mogelijk bijsnijden zodat alleen het belangrijkste deel zichtbaar is, bijvoorbeeld, het gezicht in plaats van het hele lichaam. Onder afbeeldingen of achtergronden kunt u de knop "Uploaden" gebruiken om uw eigen afbeelding te uploaden.


Het is heel handig om de kleding die u niet kwijt wil te personaliseren. Ook is het een goed idee om uw telefoonnummer op het etiket te zetten. Zo krijgt u uw kleding of speelgoed (wie weet soms met uw kind erin of erbij) snel en gemakkelijk terug!

Waarom zou u uw klerding kwijtraken als u het kunt vermijden met onze etiketten.

Veelgestelde vragen voor Instrijklabels


Wat zijn Instrijklabels?

Instrijklabels zijn heel dunne etiketten, ontworpen om op kleding en textiel te strijken. Ze zijn gemaakt van een zacht plastic materiaal zonder gebruik van PVC of ftalaten. De instrijklabels zijn bedrukt met tekst, logo's of afbeeldingen Bij het strijken van instrijklabels op textiel, smelten ze gemakkelijk in de stof en zorgen voor een goed resultaat.

De instrijklabels bestel je online. Je kan hier de tekst schrijven die je wenst en de lay-out, maat en hoeveelheid specificeren.

Instrijklabels worden zowel gebruikt als decoratie of om kleding te labelen.

Instrijklabels:
Voor etiketteringsdoeleinden zijn onze standaard instrijklabels in de maat 30x13mm het populairst. Vele klanten gebruiken deze met hun namen, initialen of een andere identificatie. De meeste klanten die dit type instrijklabels kopen kiezen ervoor deze in de stof te strijken zodat ze niet zichtbaar zijn bij het dragen van de kleding.

De instrijklabels zien er ook goed uit als je een decoratie of bedrijfslogo nodig hebt op kleding, een portemonnees of ander textiel.

Waarvoor kunnen instrijklabels worden gebruikt?

Je kan instrijklabels gebruiken om namen op kleding te schrijven, of als decoratie op kleding of ander textiel.

Instrijklabels zijn al jaren populair bij families met kinderen, die een naam in de kleding van hun kinderen moeten zetten. Je kan instrijklabels echter voor vele andere doeleinden gebruiken. Instrijklabels met eigen logo zijn bijzonder populair bij bedrijven die hun logo willen toevoegen aan bedrijfsoutfits zoals overhemden, t-shirts, broeken, schorten enz. Instrijklabels ook gebruikt als decoratie op draagtassen en ander textielproducten.

Hoe gebruik je instrijklabels?

We adviseren om instrijklabels te gebruiken voor alle kleding die buitenshuis gedragen wordt. Hierdoor bestaat er een grote kans dat deze worden terugbezorgd als ze verloren zijn.

Gebruiksaanwijzingen voor instrijklabels:
 1. Leg de kleding waarop je de etiketten voor kleding wilt strijken plat op een strijkplank.
 2. Plaats het instrijklabel met de voorkant naar boven op de locatie waar je hem wil opstrijken - bv. aan de binnenkant van een kraag van een overhemd.
 3. Plaats een stuk bakpapier bovenop het etiket (we sturen strijkpapier mee met de bestelling van opstrijkbare stickers).
 4. Zet het strijkijzer op de hoogste stand, zonder stoom.
 5. Strijk op het papier voor 10-15 seconden.
 6. Het etiket zal in de kleding smelten.

Onze instrijklabels zijn gemaakt in een kwaliteit waardoor ze zelfs na het opstrijken in de kleding nog steeds zacht zijn. De etiketten zijn bestand tegen een hete was in de wasmachine en kunnen zelfs in de droger. Ze zijn over het algemeen zeer duurzaam.

Hoe breng je instrijklabels aan op kleding?

Het is makkelijk om instrijklabels aan te brengen op kleding. Het enige wat je nodig hebt is een strijkijzer en bakpapier.

Het is een goed idee om, vóór je start, te controleren op welke temperatuur het kledingstuk gestreken kan worden. Als je weet dat het kledingstuk tegen een bepaalde warmte-instelling kan, gebruik dat die dan op het strijkijzer. Plaats het instrijklabel waar je het wenst terwijl het strijkijzer opwarmt. Plaats nu een stuk bakpapier over het instrijklabel (bakpapier is altijd inbegrepen bij je bestelling als je bestelt bij Ikast Etiket). Zodra het strijkijzer heet is, druk het tegen het instrijklabel en strijk het 5-10 seconden. Het is prima om het strijkijzer op te heffen en na te kijken hoe het eruit ziet, en dan weer te strijken.

Het instrijklabel is goed aan het kledingstuk bevestigd wanneer je een hint van de structuur van het textiel door het etiket voor kleding kunt zien. Als het etiket te los zit kan je meer warmte toevoegen en een beetje langer strijken. Pas op dat je de kleding of het etiket niet verbrandt. Om te voorkomen dat je het kledingstuk verpest kan je beter kleine pauzes nemen.

Hoe verwijder je instrijklabels van kleding?

Instrijklabels zijn ontworpen om echt goed aan de kleding te hechten. Daarom kan het een beetje een uitdaging zijn om ze er weer af te krijgen, maar met een beetje geduld is het best mogelijk.

Om de instrijklabels te verwijderen, heb je het strijkijzer weer nodig - en deze keer met je de stoomfunctie gebruiken. Een kledingstomer is hier ook een goed hulpmiddel voor. Stel het strijkijzer in op stoomfunctie. Houd het strijkijzer over het instrijklabel zodat er veel stoom komt bij het etiket dat je wil verwijderen. Probeer te voorkomen dat het strijkijzer het instrijklabel aanraakt. Het kan hierdoor op het strijkijzer kan smelten.

De stoom zal langzaam maar zeker het instrijklabel verwijderen van de stof. Je kan het proces ook versnellen door het een beetje losser te maken met je vingers terwijl je stoomt. Pas echter op dat je je niet verbrandt, en trek niet te veel aan het etiket want dan loop je het risico resten achter te laten op het kledingstuk.

Als stomen het instrijklabel niet losmaakt, kan je altijd een nieuw instrijklabel strijken bovenop het oude dat je niet meer wil.

Instrijklabels of transfer etiketten - wat is het verschil?

Instrijklabels of transfer etiketten? Twijfel je te kiezen tussen een instrijklabel of een transfer etiket als je een naam, logo of andere illustratie wil toevoegen aan kleding of textiel?

Transfer etiketten:
Transfer etiketten zijn gedrukt in zeefdrukstijl (zeefdruk en 1 kleur tegelijk) op release papier. Ze zijn omgekeerd op papier gedrukt en worden bij verhitting naar de juiste kant gedraaid. Je kan de transfer etiketten ofwel op textiel afdrukken of een hitte-of transferpers gebruiken. Bij het selecteren van transfer etiketten krijg je etiketten waar je alleen de tekst krijgt die je wilt. Met andere woorden, er zit geen "opvuller" rond de letters of je logo.

Instrijklabels:
Een instrijklabel wordt digitaal gedrukt op folie die is voorbereid met smeltbare lijm. Instrijklabels zullen altijd een 'achtergrond' hebben - ze zullen niet volledig worden losgesneden zoals de transfer etiketten. Je kan de vorm van de instrijklabels zelf kiezen, zoals vierkant, ovaal of kiss-cut. Als je een kiss-cut instrijklabel kiest, zal de rand worden gesneden gebaseerd op je tekst/illustratie. Instrijklabels met gekleurde bedrukking zijn bestand tegen een wasbeurt tot 60 graden Celsius. Instrijklabels met eigen logo zijn ietwat goedkoper dan transfer etiketten. 

Product informatie

 • Eenvoudig op te strijken. Mag tot 60 graden gewassen worden en kan in de wasdroger.
 • Al onze instrijklabels hebben het formaat 30 x 10 mm, zwarte tekst en eventueel een figuur op witte achtergrond.
 • Als u een figuur kiest, wordt de tekst kleiner.
 • Hoe meer tekens, des te kleiner de tekst. Wij maken de tekst altijd zo groot mogelijk binnen het gekozen concept.
 • Hele tekst wordt gecentreerd. Max. 2 x 25 tekens.
 • Instrijklabels zijn geschikt voor het personaliseren van alle soorten kleding: jasjes, mutsen, handschoenen, truien, broeken, regenlaarzen, regenjas enz.
 • Instrijklabels zijn gebruiksvriendelijk, en van een zachte kwaliteit die de huid niet prikkelt.
 • Als de kleding wordt doorgegeven, kunt u de bemerking neutraliseren door een nieuw instrijklabel over het oude etiket te stomen.
 • Instrijklabels zijn met stoom te verwijderen, maar dat is geen gemakkelijke klus, omdat de labels zich heel goed hechten.
 • Onze instrijklabels geven geen kleur af.
 • Zonder ftalaten (weekmakers) en PVC vrij.
 • Alle instructies zijn inbegrepen.


 
5/5 - lees de klantenbeoordelingen
Mening van klanten:
 
Schrijf hier uw opmerking


Trustpilot
TrustScore 4.4 | 189 reviews

5/5 1