Zoeken...
Ikast Etiket - Labelyourself
login&t=1716661426 
0

Instrijklabels

 • Snelle levering
 • Nummer 1 in Nederland
 • Geschikt voor ALLE soorten kleding
Geleverd bij jou: 29 mei-3 juni
Leverprijs: € 4. Gratis verzending vanaf € 18

Kleding personaliseren zonder naaiwerk: geen kledingstuk raakt nog verloren

Zoek je een gemakkelijke, goedkope en duurzame manier om kledingstukken van jezelf, je kinderen, je bedrijf of een instelling te kenmerken? Kies dan voor onze instrijklabels, deze zijn snel en eenvoudig in te strijken.

Instrijklabels met naam maken het voor kinderen, ouders, personeel op school of in de kinderopvang makkelijker om te zien van wie de rondslingerende kleren zijn. Zo komen kledingstukken mee terug naar huis, zonder dat deze weken tussen de gevonden voorwerpen blijven slingeren. Wanneer namen lezen nog niet altijd even makkelijk is, kun je aan je ontwerp een figuur toevoegen. Wanneer je instrijklabels met een figuur laat maken, kan zelfs een kleuter meezoeken naar een kledingstuk. Zie hoe je de labels opstrijkt in deze video.

Nu je toch labels aan het instrijken bent een kledingstuk net wat persoonlijker en leuker maken? Dan kun je ook kijken naar onze strijkapplicaties. Deze zijn in allerlei figuren, motieven en stijlen te bestellen.
Uw tekst schrijven:
Type kiezen:
Formaat max. 100x100mm:
x mm

Type:

Aantal kiezen:

Aantal kiezen:

Formaat: 30 x 10 mm
Tekstkleur kiezen:
Jouw label
Prijs (incl. BTW) € Prijs (incl. BTW) €


LET OP! Zorg er altijd voor dat de kleding/textiel waar u strijkapplicaties op wilt plaatsen, bestand is tegen strijken. Dit wordt meestal aangegeven in de wasinstructies, waar de fabrikant de temperatuur (aantal stippen) voor strijken aanbeveelt.

Instrijklabels bestellen voor instellingen en bedrijven


Instrijklabels zijn zeer nuttig in plaatsen waar kleding (gemengd) wordt gewassen, bijvoorbeeld in instellingen en bedrijven. Vele tehuizen voor volwassenen maken om deze rede vaak gebruik van de instrijklabels. De instrijklabels voor kleding en beddengoed maken het eenvoudig om de verschillende textielstukken te sorteren en zorgen ervoor dat ze naar de juiste plaatsen of personen gaan. Wanneer bedrijven hun werknemers vragen werkkleding te dragen, is het wel zo hygiënisch en fijn om werknemers hun "eigen" kleding te geven. Dit zal ook verwarring in de kleedkamers en onvoorzichtigheid met de kledingstukken voorkomen. Door gebruik te maken van instrijklabels met logo en naam weten je werknemers en jij altijd van wie welk kledingstuk is.

Je kunt zelf beslissen welke tekst je op het instrijklabel wilt hebben. Als het logischer is om er een kamernummer, ID-nummer of naam hierop te laten plaatsen, dan is dat zo gedaan.


Instrijklabels voor kleding goed bevestigen


Wanneer je lange tijd gebruik wilt maken van instrijklabels, is het zeer belangrijk dat deze op de juiste manier in de kleding gestreken worden. Wanneer instrijklabels te kort of met te weinig hitte in de kledingstukken wordt gestreken, kunnen ze namelijk weer loslaten. Let er tijdens het strijken op hoeveel hitte de kleding kan verdragen zonder beschadigd te raken. Plaats het instrijklabel op het kledingstuk en leg hier een stuk bakpapier overheen.

Plaats hier het strijkijzer op.
Het is de bedoeling het instrijklabel zoveel mogelijk op te warmen zonder de kleding te beschadigen. Bij voorkeur zul je moeten kunnen zien dat het instrijklabel licht versmolten is in de kleding. Je kunt dan de textuur van het kledingstuk licht door het label heen voelen. Je moet natuurlijk altijd voorzichtig zijn, laat het strijkijzer nooit te lang op de kleding rusten. Als het label niet heet genoeg is, strijk het dan gewoon opnieuw. Helemaal bij de eerste keer aanbrengen op een nieuw kledingstuk of een nieuwe stof kan het soms wat tijd kosten gezien je hier handigheid in moet krijgen.


Instrijklabels met logo


Je kunt instrijklabels bij Ikast Etiket ontwerpen op de website door gebruik te maken van de ontwerpen op deze pagina. Wil je zelf een ontwerp met bijvoorbeeld een logo laten maken? Dan kun je bij ons natuurlijk ook je eigen ontwerp laten verwerken tot een instrijklabel.

Zelf instrijklabels ontwerpen


Je kunt, wanneer je dit wenst, zeer eenvoudig een foto van bijvoorbeeld je kind toevoegen aan een instrijklabel. Gebruik een heldere foto voor het beste resultaat. Snijd de foto zo dicht mogelijk bij, kies bijvoorbeeld voor het gezicht in plaats van het hele lichaam. Instrijklabels zijn namelijk niet erg groot, hoe groter de foto is op het instrijklabel, hoe beter deze te zien zal zijn. Onder zowel afbeeldingen als achtergronden kun je de knop "uploaden" gebruiken om je eigen afbeelding toe te voegen.

Informatie toevoegen


Naast het toevoegen van je naam, foto en merk kun je er ook voor kiezen om een telefoonnummer of e-mailadres toe te voegen aan het instrijklabel. Mocht een kledingstuk toch ergens blijven liggen, dan kan er gemakkelijk contact met je worden opgenomen. Een afdeling, kamernummer of gebouw kan ook een handige toevoeging zijn voor bijvoorbeeld werkkleding.


Veelgestelde vragen over instrijklabels


Wat zijn Instrijklabels?

Instrijklabels zijn dunne etiketten, ontworpen om op kleding en textiel te strijken. Ze zijn gemaakt van een zacht plastic materiaal vrij van PVC of ftalaten. De instrijklabels zijn bedrukt met teksten, logo's of afbeeldingen. Bij het strijken van instrijklabels op textiel, smelten ze gemakkelijk in de stof en zorgen voor een langhoudend resultaat. De instrijklabels bestel je online. Je kunt hier het ontwerp en de hoeveelheid bepalen. Instrijklabels worden zowel gebruikt ter decoratie als om kleding te labelen.

Instrijklabels van Ikast Etiket:
Voor etiketteringsdoeleinden zijn onze standaard instrijklabels in de maat 30 × 13 mm het populairst. Veel klanten gebruiken deze met hun namen, initialen of een andere vorm van identificatie. De meeste klanten die dit type instrijklabels bestellen kiezen ervoor deze in de binnenkant van kledingstukken te strijken zodat ze niet zichtbaar zijn bij het dragen van de kleding. De instrijklabels zien er ook een perfecte oplossing wanneer je bedrijfskleding, tassen of andere textielstukken van een decoratie of bedrijfslogo wilt voorzien.

Hoe gebruik je instrijklabels?

We adviseren om instrijklabels te gebruiken voor alle kleding die buitenshuis gedragen wordt. Hierdoor bestaat er een grote kans dat deze gevonden worden als ze verloren zijn.

Gebruiksaanwijzingen voor onze instrijklabels:
 1. Leg het kledingstuk waarop je een instrijklabel voor kleding wilt strijken plat op een strijkplank.
 2. Plaats het instrijklabel met de voorkant naar boven op de locatie waar je deze op wilt strijken, bijvoorbeeld aan de binnenkant van de kraag van een overhemd.
 3. Plaats een stuk bakpapier bovenop het etiket (we sturen strijkpapier mee met de bestelling van opstrijkbare stickers).
 4. Zet het strijkijzer op de hoogste stand (controleer of het kledingstuk tegen deze hitte kan), zonder stoom.
 5. Strijk op het papier voor 10-15 seconden.
 6. Het etiket zal in de kleding smelten waarna je deze aan de kant kunt leggen zodat het kan afkoelen.
Onze instrijklabels zijn van hoge kwaliteit, waardoor ze zelfs nadat ze in de kleding gestreken zijn, nog steeds zacht zijn. De instrijklabels zijn bestand tegen een hete was in de wasmachine en kunnen zelfs in de droger.

Hoe verwijder je instrijklabels van kleding?

Instrijklabels zijn ontworpen om echt goed aan de kleding te hechten. Daarom kan het een uitdaging zijn om ze er weer af te krijgen, maar met een beetje geduld is het best mogelijk.

Om de instrijklabels te verwijderen, heb je het strijkijzer weer nodig - en deze keer zul je de stoomfunctie gebruiken. Een kledingstomer is hier ook een goed hulpmiddel voor. Stel het strijkijzer in op de stoomfunctie. Houd het strijkijzer over het instrijklabel zodat er veel stoom bij het label komt dat je wilt verwijderen. Voorkom dat het strijkijzer het instrijklabel aanraakt. Het kan hierdoor op het strijkijzer smelten.

De stoom zal langzaam maar zeker het instrijklabel verwijderen van de stof. Je kunt het proces ook versnellen door het een beetje losser te maken met je vingers terwijl je stoomt. Pas echter op dat je je niet verbrandt en trek niet te veel aan het label want dan loop je het risico resten achter te laten op het kledingstuk.

Als stomen het instrijklabel niet losmaakt, kun je altijd een nieuw instrijklabel over het oude label strijken.

Instrijklabels of transfer etiketten - Wat is het verschil?

Twijfel je bij het kiezen tussen een instrijklabel of een transfer etiket? Als je een naam, logo of andere illustratie wil toevoegen aan kleding- of textielstukken is het wel zo handig om te weten wat de verschillen zijn.

Transfer etiketten
Transfer etiketten zijn gedrukt in zeefdrukstijl (zeefdruk en één kleur tegelijk) op release papier. Ze zijn omgekeerd op papier gedrukt en worden bij verhitting naar de juiste kant gedraaid. Je kunt de transfer etiketten ofwel op textiel afdrukken of een hitte- of transferpers gebruiken. Bij het selecteren van transfer etiketten krijg je etiketten waar je alleen de tekst krijgt die je wilt. Met andere woorden, er zit geen achtergrond rond de letters of je logo.

Instrijklabels
Een instrijklabel wordt digitaal gedrukt op folie die is voorbereid met smeltbare lijm. Instrijklabels zullen altijd een 'achtergrond' hebben - ze zullen niet volledig worden losgesneden zoals de transfer etiketten. Je kunt de vorm van de instrijklabels zelf kiezen, zoals vierkant, ovaal of kiss-cut. Als je een kiss-cut instrijklabel kiest, zal de rand worden gesneden gebaseerd op je tekst/illustratie. Instrijklabels met gekleurde bedrukking zijn bestand tegen een wasbeurt tot 60 graden Celsius. Instrijklabels met eigen logo zijn ietwat goedkoper dan transfer etiketten. 

Product informatie

 • Eenvoudig op te strijken.
 • Kan tot 60 graden gewassen worden en is wasdrogerbestendig.
 • Al onze instrijklabels hebben het formaat 30 × 10 mm.
 • Zwarte tekst en eventueel een figuur op witte achtergrond.
 • Als u een figuur kiest, wordt de tekst hierdoor kleiner.
 • Hoe meer tekens, des te kleiner de tekst. We maken de tekst altijd zo groot mogelijk binnen het gekozen ontwerp.
 • Hele tekst wordt gecentreerd. Maximaal 2 × 25 tekens kunnen worden toegevoegd.
 • Instrijklabels zijn geschikt voor het personaliseren van alle soorten kleding: jasjes, mutsen, handschoenen, truien, broeken etc.
 • Instrijklabels zijn gebruiksvriendelijk en van een zachte kwaliteit die de huid niet irriteert.
 • Als de kleding wordt doorgegeven, kun je de bemerking neutraliseren door een nieuw instrijklabel over het oude label te stomen.
 • Instrijklabels zijn met stoom te verwijderen, maar dat is geen gemakkelijke klus, omdat de labels zich erg goed hechten.
 • Onze instrijklabels geven geen kleur af.
 • Zonder ftalaten (weekmakers) en PVC vrij.
 • Alle instructies zijn inbegrepen.


 
5/5 - lees de klantenbeoordelingen
Mening van klanten:
 
Schrijf hier uw opmerking

Trustpilot
TrustScore 4.6 | 226 reviews

5/5 1